Els beneficis d’entrenar a l’aire lliure
Segons un estudi recent, elaborat per investigadors de la Universitat de Essex (Regne Unit), durant els primers cinc minuts d’exercici a l’aire lliure, sigui la que sigui l’activitat realitzada, és quan es produeix el major augment de l’autoestima i millora de l’ànim. Perquè als reconeguts beneficis de fer exercici se li afegeix l’impacte positiu de romandre en espais verds, envoltat de naturalesa i aire net, gaudir dels rajos de sol i, en definitiva, de la sensació de llibertat que no s’experimenta dins d’un gimnàs.
Practicar esport a l’aire lliure és fàcil. Caminar, córrer o anar amb bicicleta són activitats que estan a l’abast de qualsevol i sense oblidar l’entrenament de força utilitzant qualsevol espai del nostre al voltant.
Entrenament a l’aire lliure Vs gimnàs
És evident que fer mitja hora de carrera contínua per un parc, o per un circuit urbà (sempre que evitem carrers transitats per la contaminació) és més gratificant per als sentits que fer-ho en una cinta, davant d’una televisió i al costat d’altres deu desconeguts que troten en cintes o pedalejen en bicicletes al costat de la teva. A més, biomecánicamente, és molt millor córrer en circuits naturals, ja que s’exerciten tots els músculs i tendons de les extremitats en haver-hi canvis d’adreça, de desnivell i fins i tot de ritme, i això és molt important a nivell de propiocepció, coordinació de turmell i genoll i de l’enfortiment de totes les cadenes musculars.
Per completar un bon entrenament en un parc, platja, etc., podem portar una goma elàstica que lligant-la a un arbre o pal, un banc o unes escales, ens poden ajudar a realitzar diferents exercicis per treballar tot el cos. I, si és possible, és important aprofitar les hores de sol (sense excedir-se i utilitzar protecció solar resistent), ja que influeix en l’obtenció de la vitamina D. Si entreneu en hores on el sol pega més fort, busqueu llocs amb ombra per entrenar.
Aspectes a tenir en compte quan entrenem a l’aire lliure
És important recordar que cal extremar les cures personals, tals com portar roba transpirable adequada i realitzar una bona hidratació, ja que en èpoques fredes, encara que no ho sembli, també perdem molt líquid. Es recomana combinar un entrenament més aeròbic de fons, resistència a l’aire lliure (mitjançant carrera o bicicleta), i un component més específic en entrenament per potenciar els músculs i realitzar estiraments suaus en finalitzar. Si tenim algun dubte es recomana sol·licitar ajuda a un entrenador.
Anima més gent a venir amb tu, o no!
Totes aquestes pràctiques poden realitzar-se de manera individual o en grup. Entrenar sol ens reconnecta amb nosaltres mateixos, ens enfoquem més en el nostre objectiu i el sentiment de satisfacció en completar un bon entreno a l’aire lliure ens fa sentir bé i saludables, llests per afrontar qualsevol obstacle del dia a dia.
Si t’animes a aixecar-te del sofà o a sortir de la teva rutina del gimnàs per provar un entrenament a l’aire lliure, sol o acompanyat, comprovaràs en persona tots els beneficis que et comentem en aquest article així que… Posa’t les bambes i explica’ns la teva experiència d’entrenament a l’aire lliure!
Deja una respuesta