Què és l’entrenament funcional?
L’entrenament funcional integra tots els aspectes del moviment humà, a causa que es basa a entrenar la força funcional, la qual és la força que involucra a tot el cos i no a un grup aïllat de músculs. Es tracta de la força que podem reproduir en activitats quotidianes o en un esport específic. Es caracteritza per entrenar moviments i no músculs, és a dir, a diferència de l’entrenament convencional, es compon d’exercicis que involucra diferents grups o cadenes musculars i no exercita un múscul aïllat.
Beneficis principals de l’entrenament funcional:
- Prevenció de lesions,
- Re-adaptació funcional,
- Preparació física a través del treball dels grups musculars involucrats en els gestos tècnics dels diferents esports,
- Entrenament específic per al correcte desenvolupament de l’activitat laboral o activitat del dia a dia,
- Millorar les principals cadenes musculars que utilitzem en la vida diària,
- Millorar en els factors neuronals i coordinació.
En altres paraules …
A més d’enfortir diferents músculs del cos, l’entrenament funcional ens ajuda a realitzar moviments correctes i assegurances, per tant, és de gran ajuda per prevenir lesions.
Per descomptat, com treballa els músculs estabilitzadors, també enforteix la zona mitjana del cos, ajudant a aconseguir un abdomen tonificat i fort (CORE) així com a redreçar l’esquena i aconseguir una bona postura corporal.
El CORE ajuda a mantenir l’equilibri i la funcionalitat de la resta dels músculs del cos, per la qual cosa un correcte desenvolupament de la musculatura.
Com si fos poc, l’entrenament funcional poden ajudar-nos a millorar en un esport o disciplina específica, així com també, pot promoure la recuperació després d’una lesió. I el millor, és apte per a tothom.
Llavors, amb l’entrenament funcional pots optimitzar tot el cos i diverses activitats així com moviments que realitzes en el dia a dia.
Per a l’entrenament funcional es poden utilitzar objectes clàssics per realitzar els exercicis o objectes més innovadors com aquelles superfícies inestables, com pot ser TRX, un fitball, un bosu, pilotes medicinals, entre uns altres.
I tu, ja has provat l’entrenament funcional? Quin ha estat la teva experiència o els teus assoliments?
Deja una respuesta